Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
hirdetés



hirdetés



recept, boros, csirkecomb, sültek, finom, képek,


 

BOROS CSIRKECOMBOK

 

Egy gyors, kevés előkészületet igénylő,
párolt – sült csirkecomb recept.
A fűszerezést lehet variálni,
viszont a bort soha ne helyettesítsük vízzel.
Egyszer olvastam, hogy a csirkehúst csak akkor érje víz,
amikor megmossuk! 
Érdemes ehhez tartani magunkat.

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

 

6 db csirkecomb
2,5 dl száraz fehér bor
1 nagy fej vöröshagyma
15 deka húsos (vagy amilyen van) szalonna
2 fej fokhagyma 
Só, bors, esetleg szárnyas fűszerkeverék
(Én 3 szép piros cseresznye paprikát is dobtam rá)
bármilyen zöldség és zöldfűszer pakolható mellé/rá.

 

Elkészítése:

 

A húst megmossuk, megtisztítjuk és szárazra töröljük.
Bedörzsöljük sóval, én alaposan meg is borsoztam.

A hagymát megtisztítjuk és nyolc felé vágjuk.
A fokhagymákat héjastól félbe vágjuk.

 

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Egy tűzálló tálba vagy tepsibe
(én vaslábasba tettem és fólia helyett fedővel sütöttem)
fektetjük a combokat.
Rászórjuk a kockára vágott szalonnákat (ez adja majd a zsiradékot…)
Közé tesszük a hagymát, rátesszük a vágott felével a combok felé
a fokhagymákat és felöntjük a 2,5 dl borral.

Ráraktam a cseresznye paprikákat és egy köteg zöldfűszert is.
(bazsalikom, rozmaring, zsálya, kakukkfű)

 

Lefedjük alufóliával, betesszük a sütőbe, és 40-45 percig pároljuk.
Kivesszük a sütőből, levesszük a fóliát, visszatesszük 15-20 percre,
hogy szépen megpiruljon.

Sokféle köret illik hozzá
(rizs, párolt zöldség vagy gyümölcs, krumpli, saláta…)

Mikor elkészült, tálra raktam a combokat
és a fél sült fokhagymákat
(isteni krémes ízük lesz), 
majd a maradékot átpasszíroztam,
és pár kanál borral és 2 kanál tejszínnel átrottyantottam. 

Ezt a mártást a húsra öntöttem, párolt rizzsel tálaltam.

 

A receptet Wágner Veronikától kaptam, köszönöm! 

recept, boros, csirkecomb, sültek, finom, képek,

.


 
 

loading...

hirdetés