Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
hirdetés



hirdetés



 receptek, csülkös, körmös, káposzta,

 

Hozzávalók 6 főre:

 

* kb 60-70 dkg hátsó csülök 

* 2 sertésköröm   

* 5-10 dkg csíkokra vágott bacon  (ki is maradhat)   

* kis darab füstölt kolbász

* 1,5 kg savanyú káposzta   

* 2 kisebb vöröshagyma   

* 2 gerezd fokhagyma   

* só, bors, fűszerpaprika   

* 1 zöldpaprika   

* 1 paradicsom   

* olaj vagy sertészsír   

* 5-6 ek gersli (árpagyöngy)

 

 

Elkészítés:

 

1. Pörkölt alapot készítünk: olajon, vagy zsíron megdinszteljük a 

felaprított hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a zöldpaprikát és a 

felkockázott paradicsomot, rádobjuk a felkockázott csülökhúst,

a félbevágott sertéskörmöt és a csíkokra vágott bacon szalonnát.

Az egészet együtt pároljuk egy rövid ideig…

2. A beáztatott cserépedénybe lerakjuk a megmosott savanyú káposzta 

felét, ráöntjük a pörköltet. A tetejére rakjuk a káposzta másik felét. 

Felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje. Lehet rátenni kolbászt, erős 

paprikát….darabolt paradicsomot. Hideg sütőbe tesszük, 15 percig csak 

60 fokra teszem….utána:

3. Légkeveréses sütőben kb. 140 fokon 90 percig főzzük, majd 

hozzáadunk 5-6 ek gerslit (árpagyöngy). Felöntjük annyi (meleg ) vízzel, 

hogy ellepje és 160 fokon további 90 perc alatt készre főzzük.

A víz mennyiségét közben lehet pótolni, ha szükséges.

(csak óvatosan, nehogy elpattanjon a cserépedény.)

 

A receptet Wágner Veronikától kaptam, köszönöm! 

csulkos2.jpg


 
 

loading...

hirdetés