Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
hirdetés



hirdetés



 recept, hamis, marcipán, golyók, sütés_nélkül, desszert,


 

HAMIS MARCIPÁN GOLYÓK

 
H o z z á v a l ó k :
 
 
 28 dkg búzadara, 
20 ek forró tej (kb 3 dl), 
25 dkg darált háztartási keksz, 
12 dkg vaj, 
15-20 dkg porcukor (ki milyen édesen szereti), 
0,5 mandula aroma (lehet egy egész is!), 
1 tortabevonó csoki.
2 ek kakaó
 
 
díszítéshez:

díszítő cukor drazsé
darált dió
darált sótlan mogyoró
 
 
E l k é s z í t é s : 
 
 
A búzadarát a forró tejjel leforrázzuk, majd hozzáadjuk a 
kekszet, a vajat, a cukrot és az aromát. Jól összegyúrjuk, 
hogy egynemű legyen és golyókat formálunk belőle.
Hűtőbe esszük kb 1 órára.

A tortabevonót az előírásnak megfelelően felolvasztjuk
és a 
golyók egyik felét belemártjuk,
majd darált dióban, 
mogyoróban megforgatjuk, díszítjük…
Hűtőbe tesszük és ott tároljuk.
 

A receptet Wágner Veronikától kaptam, köszönöm! 

 


 
 

loading...

hirdetés