loading...
Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe





recept, házi, túrós, kifli,


 

 

HÁZI TÚRÓS KIFLI

 

Hozzávalók:

60 dkg liszt
20 dkg zsír vagy 25 dkg rama
4 dkg élesztő
4 dkg cukor
1 tojás
1 dl tej
csipet só
+1 tojás a kenéshez

A töltelékhez:
30 dkg túró
12 dkg cukor
1 dl tejföl
5 dkg mazsola
3 dkg búzadara
1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

Felfuttatjuk az élesztőt a cukorral elkevert tejben,
elmorzsoljuk a vajat a liszttel, hozzáadjuk a felfutott élesztőt,
és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. 

Hűtőbe tesszük, amíg elkészül a túrótöltelék.

A töltelékhez a 30 dkg túrót 12 dkg cukorral, 1 dl tejföllel, 5 dkg mazsolával,
3 dkg búzadarával és 1 citrom reszelt héjával összekeverjük.

A tésztát 8 cipóra osztjuk, majd kerek lapokká nyújtjuk,
és egyenként 8 cikkre vágjuk.
Minden cikkre teszünk a töltelékből, feltekerjük, felvert tojással megkenjük.
180 fokos sütőben sütjük. 

Még melegen meghintjük vaníliás cukorral.
Ebből a mennyiségből 64 apró kiflink lesz. 

Nem érdemes kevesebbet készíteni, finom omlós.

A receptet Wágner Veronikától kaptam, köszönöm!
 

 

 
 





loading...

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.