Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
hirdetés



loading...

hirdetés



 recept, kifli_felfújt, édesség, desszert,


 

 

~ KIFLIFELFÚJT ~

 

 

Hozzávalók:

 

8 db kifli


10 dkg vaj


4 tojás


2 csomag vaníliás cukor


6 dl tej


10 dkg porcukor


15 dkg tejben áztatott mazsola

 

 

Elkészítés:

 

A kifliket karikára vágjuk.


Egyharmad részüket kivajazott

tűzálló tál aljára sorakoztatjuk.


A tejet meglangyosítjuk, beletesszük

a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot,


a mazsolát, a megmaradt vajat,

és habverővel jól elkavarjuk.

 

A tojásfehérjéből kemény habot verünk,

és amikor a tej teljesen kihűlt,


óvatosan hozzákeverjük. 


Egyharmadát ráöntjük az első réteg

kiflire, betakarjuk újabb sor kiflikarikával,

 

majd a massza megmaradt felével beborítjuk

a második réteg kiflit.

 

A tetejére szórjuk a maradék kiflit,

 

és rácsurgatjuk a maradék habos öntetet.



A sütőt 180 fokra melegítjük,

 

és a felfújtat addig sütjük,


míg a felső réteg is megszilárdul.

 

recept, kifli_felfújt, édesség, desszert,

 

Ügyeljünk arra, hogy ne süljön túl,

és ne tudjon kiszáradni.

 
Melegen, hidegen egyaránt laktató,

igen finom édesség.


A receptet Wágner Veronikától kaptam, köszönöm! 

recept, kifli_felfújt, édesség, desszert,


 
 

loading...

hirdetés