Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
hirdetés



hirdetés



recept, csirkecomb, mézes, mustáros, csirke, sültek, kép,


 

 

Mézes-mustáros csirke sült újkrumplival

 

Hozzávalók 4 személyre:

 

- 4 egész kicsontozott és lebőrözött csirkecomb

- 1/2 teáskanál só

- durvára őrölt fekete bors

- 4 evőkanál dijon-i mustár

- 2 evőkanál méz

- 1 kis fej reszelt, vagy nagyon apróra vágott vöröshagyma

- 1 evőkanál frissen őrölt kakukkfű (vagy fél teáskanál szárított)

- 50 dkg újkrumpli, vagy apróbb szemű burgonya, félbe vágva

- olíva vagy étolaj a sütéshez

.
Elkészítése:

1. Melegítsd elő a sütőt 190 fokra

2. Szórd meg a csirkecombokat negyed teáskanál sóval és borssal, helyezd el egy kb. 33×23 centis sütőtálba.
Keverd össze a mustárt, mézet, hagymát és a kakukkfüvet egy kis tálban, hogy masszát alkossanak.
Kend be vele a csirkecombokat, hogy teljesen befedje őket.

3. Halmozd köréjük a krumplit, s fröcsköld be olivaolajjal, szórd meg a krumplit is negyed teáskanál sóval és a borssal

4. Süsd kb. 50 percig, a krumplit közben egyszer keverd meg, míg a krumpli és csirke puha nem lesz.

JÓ ÉTVÁGYAT!

 


 
 

loading...

hirdetés