Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
hirdetés



hirdetés



 recept, gríznokedli, grízgaluska, levesbetét, könnyű, finom,

 

 

 

Omlós, pehelykönnyű grízgaluska

 

Sokan szeretik, de nem mindenki vállalkozik rá,

mert nem mindig sikerül,

és inkább nem is kísérleteznek vele,

pedig nagyon egyszerű:

 

Egy tányérba beleütök egy tojást, megsózom,
és villával jól felverem.

5 csapott evőkanálnyi grízt szórok bele,

és egy késhegynyi szódabikarbónát, vagy sütőport.

Jól összekeverem, és fél órát hagyom állni.

 

(Összekeveréskor szórhatunk bele
nagyon apróra vágott petrezselyemzöldet is!)

 

Kiskanál élével lassan fővő levesbe szaggatom,

és 20-30 percig fedő alatt főzöm.


Jól megdagadnak, megnőnek főzés közben.

 

Amikor megkeverem és már nem "kopog",

hanem nagyon puhán ér a kanálhoz,

akkor egyet kettévágok, és ha a 

közepén is puha, duzzadt grízszemek vannak,

akkor elzárom alatt a gázt.

 

Főzhetjük zöldséglevesbe és húslevesbe is:
 

griznokedli2.jpg

.

recept, gríznokedli, grízgaluska, könnyű, finom, levesbetét,

forrás: http://malvinfoz.blogspot.hu


 
 

loading...

hirdetés