Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe


 recept, pulykacomb, sültek, zöld_fűszerrel, töltve, finom,


 

Pulykacomb zöld fűszerrel töltve

 

Hozzávalók:

 

- egy nagy felső pulykacomb

- 8-10 deka vaj (nem margarin! VAJ!)

- fokhagyma

- rozmaring

- kakukkfű

- koriander

- kevés prézli

- tört csilipaprika

- olaj az elősütéshez

- vaj a tepsi kikenéséhez

- 1 dl húsleves

- 1 dl száraz fehér bor

.

Elkészítése:


Először a kicsontozott felső pulykacombot
friss tekerős borssal 
megszórom és megsózom.


Nem hagyományos ez a töltelék, mert csak prézli, vaj 
(jó nagy darab vaj – kb 8-10 deka),
és aprított zöldfűszerek (rozmaring – kakukkfű – koriander) 
vannak benne,  jól összekeverve.
Ezeket egyenletesen rápakolom a combra.

Egy kis száraz tört csilipaprika,
és pár gerezd fokhagyma van még a tetejére rászórva.

 

recept, pulykacomb, sültek, zöld_fűszerrel, töltve, finom,

 

Utána feltekerem, és mint a kötözött sonkát jól bekötözöm.

Egy serpenyőbe kevés olajon pirosra körbe sütöm, megkapatom.

 

recept, pulykacomb, sültek, zöld_fűszerrel, töltve, finom,

 

Utána kivajazott tepsibe teszem és
1 deci száraz fehérbort és 1 deci húslevest
(vagy húsleveskockából főzött levet) öntök alá.

 

recept, pulykacomb, sültek, zöld_fűszerrel, töltve, finom,

 

Dupla alufóliát teszek rá és 1 órán át 200 fokon sütöm,
majd 
leveszem a fóliát és így ropogós készre sütöm.

 

recept, pulykacomb, sültek, zöld_fűszerrel, töltve, finom,

 

Amikor kiveszem a sültet, a fóliát visszatakarom rá
és néhány percig pihentetem felszeletelés előtt! 

Sárgarépás krumplipürét adok mellé.

 

A receptet Wágner Veronikától kaptam, köszönöm! 

recept, pulykacomb, sültek, zöld_fűszerrel, töltve, finom,

 

 
 

loading...

loading...

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.