Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
hirdetés



hirdetés



recept, rakott, karaj, hús, bacon, tejszín, tejföl, sajt,


 

Érdemes kipróbálni, imádni fogjátok!

A hagyományos rántott hús helyett egy kis újdonság,

de biztos vagyok benne, hogy a család megnyalja

mind a tíz ujját utána! :)

 

Ráadásul nagyon könnyű elkészíteni,

végeredményben csak össze kell "dobni",

és zsupsz be a sütőbe.

Akár előző nap is összeállítható, hűtőben szépen

pihen másnapig, így amikor vendégeket várunk,

aznap már nem kell pepecselni vele,

csak meg kell sütni.

 

Az ízvilága fenséges, az állaga omlós,

a husi porhanyós, puha, és nem száraz!

 

Én először csináltam,
(Barbi receptje alapján:

http://barbikonyhaja.blogspot.hu/2011/05/nalunk-karaj-altalaban-rantva-keszult.html?m=1)

s bár nem az olcsó kategóriába

tartozik, de havonta egyszer egész biztosan terítékre

fog kerülni, annyira finom! :) 


 

HOZZÁVALÓK:
(kb. 4-5 személyre)

 

10 szelet sertéskaraj

20 dkg bacon szalonna

10 dkg karikára vágott szárazkolbász

1 és fél pohár tejföl (egy pohár 175 g-os)

2 dl jó sűrű főzőtejszín

1,5 dl száraz fehérbor (ez elhagyható, én sem tettem bele)

1 nagy fej hagyma

25 dkg trappista sajt

bors

 

ELKÉSZÍTÉSE:

 

A húst enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. (A sózással csak óvatosan, mert a bacon, és a kolbász is sós!)

A bacont vékony csíkokra vágjuk (vagy már eleve olyat veszünk, ami szeletelt), a hagymát felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük nagylyukú reszelőn.

Cserépedénybe (áztatás után) -vagy jénai tálba- rakjuk a rétegeket: hús, bacon, hagyma, kolbász, sajt, tejföl, tejszín. Nálam két réteg lett, a legtetejére mindenképpen a sajt kerüljön.

Ezután meglocsoljuk a borral (én ezt kihagytam, de így is isteni finom lett)

Lefedve (vagy ha tepsiben készítjük, akkor lefóliázva) 200 °C fokos sütőben kb. 75 perc alatt puhára sütjük, majd tető (illetve fólia)  nélkül még 10-15 percig sütjük, amíg a sajt szépen rá nem pirul.

 

 

(Az alján nekem elég sok leve keletkezett, én azt leöntöttem róla, egy külön kis mártásos tálkába tettem, így tálaláskor ki-ki kedve szerint öntheti nyakon a husit, hogy ne legyen túl "tocsogós)"

 

~ JÓ ÉTVÁGYAT! ~

 

recept, rakott, karaj, hús, bacon, tejszín, tejföl, sajt,


 
 

loading...

hirdetés