Részletes leírás, sok-sok ínycsiklandó fotóval!
Akár frissen sütött kenyérből, akár megmaradt, illetve készen vásárolt kenyérből elkészíthető, mindenképpen nagy sikere lesz, és nem utolsósorban laktató, finom eledel!
Az alábbi receptet Lidike blogján láttam meg,
(http://faluvegikurtaporta.blogspot.hu/2013/04/toltott-kenyer.html)
az ő engedélyével teszem közzé, hadd próbálják ki minél többen!
Köszönjük szépen! :)
Egy egyszerű kovászolt kenyér recept alapján elkészítettem a kovászt még csütörtök este, másnap sütöttem a kenyeret és szombat reggelire tálaltam e finomságot. Csak egy kicsit elméreteztem magam kenyér ügyileg, egyszerűen össze sem adtam, hogy miből mennyit raktam bele, a végén meg csak csodálkoztam, hogy egy 1,3 kg-os kenyeret sikerült sütnöm.
A kenyeret kockásra bevagdostam a 2/3-ig, vagyis az alsó
egyharmada egyben maradt, ez tartotta az egészet össze.
Főztem tojást,
szeleteltem fel szalonnát, sonkát, szalámit,
trappista sajtot és lila hagymát.
Közben bekapcsoltam a sütőt kb. 180 fokra,
hogy előmelegedjen.
A bevagdosás mentén az egyik irányban felszeletelt vajjal raktam ki a sorokat.
A másik irányban pedig bekerültek a finomságok a sorok közé.
2-3 félét is dugdostam egy helyre.
Mikor jól megtömtem az egész kenyeret, rájöttem,
hogy abba a jénaiba nemigen fér vissza,
amiben a kenyér sült.
Úgyhogy előkaptam a kacsasütő jénait,
és abba próbáltam belegyömöszölni.
Természetesen tettem alá sütőpapírt,
nehogy megégjen a kenyér alja.
A tetejére, hogy ne legyen olyan száraz,
reszeltem még egy kis vajat, majd sajtot,
és frissen vágott petrezselyemmel is megszórtam.
A jénai tetejét ráraktam és sütöttem kb. 20-25 percet
(szerintem ha kisebb a kenyér, akkor elég 15-20 perc is),
majd a tető nélkül még 15 percet,
hogy a sajt is megpiruljon egy kicsit.
Szép nagy adag lett belőle,
teljesen elkápráztattam a fiúkat vele.
Egyöntetűen mindenkinek nagyon ízlett.
Én azt gondoltam, hogy sok fog megmaradni,
de végül csak egy csücsök maradt,
amit másnap reggelinél szétosztottunk magunk között :)
Kövesse ingatlan facebookos oldalunkat is! Köszönjük!