Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
hirdetés



hirdetés



2015.02.25

Részletes leírás, sok-sok ínycsiklandó fotóval!

recept, töltött_kenyér, sonka, sajt, kolbász, tojás, kenyér,

 

 

Akár frissen sütött kenyérből, akár megmaradt, illetve készen vásárolt kenyérből elkészíthető, mindenképpen nagy sikere lesz, és nem utolsósorban laktató, finom eledel!

 

Az alábbi receptet Lidike blogján láttam meg,
 (http://faluvegikurtaporta.blogspot.hu/2013/04/toltott-kenyer.html) 

az ő engedélyével teszem közzé, hadd próbálják ki minél többen!
Köszönjük szépen! :)

 

Egy egyszerű kovászolt kenyér recept alapján elkészítettem a kovászt még csütörtök este, másnap sütöttem a kenyeret és szombat reggelire tálaltam e finomságot. Csak egy kicsit elméreteztem magam kenyér ügyileg, egyszerűen össze sem adtam, hogy miből mennyit raktam bele, a végén meg csak csodálkoztam, hogy egy 1,3 kg-os kenyeret sikerült sütnöm.

 

A kenyeret kockásra bevagdostam a 2/3-ig, vagyis az alsó

egyharmada egyben maradt, ez tartotta az egészet össze.

 

recept, töltött_kenyér, sonka, sajt, kolbász, tojás, kenyér,

 

Főztem tojást,
 

recept, töltött_kenyér, sonka, sajt, kolbász, tojás, kenyér,
 

szeleteltem fel szalonnát, sonkát, szalámit,

trappista sajtot és lila hagymát.

 

Közben bekapcsoltam a sütőt kb. 180 fokra,

hogy előmelegedjen.

 

recept, töltött_kenyér, sonka, sajt, kolbász, tojás, kenyér,

 

A bevagdosás mentén az egyik irányban felszeletelt vajjal raktam ki a sorokat.

 

A másik irányban pedig bekerültek a finomságok a sorok közé.
 

2-3 félét is dugdostam egy helyre.
 

Mikor jól megtömtem az egész kenyeret, rájöttem,
 

hogy abba a jénaiba nemigen fér vissza,
 

amiben a kenyér sült.

 

Úgyhogy előkaptam a kacsasütő jénait,
 

és abba próbáltam belegyömöszölni.

 

Természetesen tettem alá sütőpapírt,
 

nehogy megégjen a kenyér alja.


 

recept, töltött_kenyér, sonka, sajt, kolbász, tojás, kenyér,

 

A tetejére, hogy ne legyen olyan száraz,
 

reszeltem még egy kis vajat, majd sajtot,
 

és frissen vágott petrezselyemmel is megszórtam.

 

recept, töltött_kenyér, sonka, sajt, kolbász, tojás, kenyér,

 

A jénai tetejét ráraktam és sütöttem kb. 20-25 percet

(szerintem ha kisebb a kenyér, akkor elég 15-20 perc is),

majd a tető nélkül még 15 percet,

 

hogy a sajt is megpiruljon egy kicsit.
 

Szép nagy adag lett belőle,
 

teljesen elkápráztattam a fiúkat vele.

 

recept, töltött_kenyér, sonka, sajt, kolbász, tojás, kenyér,

 

recept, töltött_kenyér, sonka, sajt, kolbász, tojás, kenyér,

 

recept, töltött_kenyér, sonka, sajt, kolbász, tojás, kenyér,

 

Egyöntetűen mindenkinek nagyon ízlett.
 

Én azt gondoltam, hogy sok fog megmaradni,
 

de végül csak egy csücsök maradt,
 

amit másnap reggelinél szétosztottunk magunk között :)

 

recept, töltött_kenyér, sonka, sajt, kolbász, tojás, kenyér,


 
 

loading...

hirdetés